Over ons

PILOOT: Roel Raecke (rechts)
Adres: Statieplaats 5 /B002 Veurne
Geboortedatum: 23-12-1983
Geboorteplaats: Veurne
Beroep Roel: Zelfstandig Ramenwasser “Ramenwasser Roel”
Hobby’s:Rally, Zaalvoetbal

 

CO-PILOOT: Sven Vanquaethem (links)
Adres:Steenakker 130 9000 Gent
Geboortedatum:15/04/1983
Geboorteplaats:Veurne
Beroep:Directeur Priority by James voor BNP Paribas Fortis te Brussel
Hobby’s:Rally, Lopen, Snowboarden

 

 

 

 


Wagen: Peugeot 205 GTI 1.9

Bouwjaar: 1991
Motor:XU9JA – D6B 130PK
Versnellingsbak: BE3 MI16 met 307HDI diff
Remmen: 280MM schijven, 206RC klauwen,carbone lorraine rc6 blokken
Schokbrekers: GAZ GoldUitlaat: 4-1 Spruitstuk, 50mm Groep-N
Rolkooi: Gelast
Wielen: Speedline 15 inch GTI velgen

 

 

 

 

 

 

 

Over ons

Sven is geboren te Veurne en getogen te Steenkerke. Samen met zijn vriendin Maike Messelis zijn ze woonachtig te Gent. Sven is momenteel aan het werk als Directeur Priority by James te Brussel voor de bank BNP Paribas Fortis. Hij leidt een team van financiële specialisten met een bijzondere expertise op het vlak van beleggingen en fiscaliteit die de klant advies geven vanop afstand, via beveiligde telefoonlijn en webcam. In tijden van digitalisering, de toekomst volgens Sven. Naast zijn professionele activiteit heeft hij diverse hobby’s zoals snowboarden, gaan lopen met zijn hond Baziel, het sleutelen en cruisen met zijn Solex of Mobylette, lekker gaan eten en ook wel af en toe eentje gaan drinken. In de vakanties haalt hij zijn VW T3 busje uit 1980 boven om samen met het gezin te toeren in zowel binnen als buitenland.

Door het volgen van de rally van Ieper met vriend Roel en zijn broer Tim is de passie voor rally ontstaan. De laatste jaren ging hij samen met Roel steevast naar diverse manches van het Belgische kampioenschap rally. Idolen zoals Freddy Loix en de opkomende Thierry Neuville aan het werk zien in de snelle combinaties en de kleine wegen in het ganse land is voor hem een ontspanning na de drukke werkweek. Je komt op diverse plaatsen en geniet van prachtige landschappen overal te lande.

Roel is tevens geboren en getogen te Veurne. Roel is sinds kort actief als zelfstandig Ramenwasser. Roel zijn passie voor de autosport…

Roel zijn passie voor de autosport gaat al ver terug en is er echt in opgegroeid. De passie is er altijd geweest en zal ook altijd blijven dixit Roel. Velen onder ons kennen hem ook van zijn voorliefde voor Japanse wagens. De Toyota corolla en de Mitsubishi lancer, beiden iconische rallywagens behoorden tot zijn wagenpark.

Naast het volgen van de BRC manches en enkele lokale VAS wedstrijden gaan ze jaarlijks richting Trier voor de WRC rally van Duitsland. Onze landgenoot Thierry Neuville wordt dan ook luid aangemoedigd. Na de ervaring van Roel met het navigeren van zijn broer Tim in enkele Vas en Asaf wedstrijden had hij nooit gedacht nog zelf te kunnen deelnemen aan een rally wedstrijd. Na overleg tussen beiden werd duidelijk dat Sven zo’n avontuur ook wel zag zitten.

 Als gelijkgestemden duurde het dan ook niet lang vooraleer ze hun eigen rallyteam hadden opgericht.

Met de ondersteuning van Sven zijn schoonvader Geert Muylle die zijn oude brommershop omtoverde tot garage/clublokaal en de ervaring van Dirk Raecke, vader van Roel, die als mekanieker het team kwam versterken kreeg het project meer en meer vorm. 

Het serviceteam wordt vervolledigd met de ervaren automekaniekers Koen Decaestecker en  Mathias Vandecasteele.