Vol au Feest is back !

Vol au Feest is back!

Zelfde concept, lekkere vol au vent met frietjes van onze trouwe sponsor Atelier VQ. Zelfde aanvangsuur, 18u. Zelfde locatie, de Kwelle te Alveringem. De beats komen ook dit jaar van Discobaar Mardick.

Mis deze spetterende avond niet en steun het RST Rally Team.

Inschrijven kan enkel door het juiste bedrag over te schrijven op het rek nr BE73 0018 1281 9660 met vermelding van naam en aantal volw en/of kinderen. 10euro per kind tot 12j en 15euro per volw.

PS vegetarisch alternatief mogelijk

Tot dan.

Mvg,

Het RST Rally Team

HARD ROCK CAFE 3.0


Zaterdag 2 maart 2019
Clubhouse, Putstraat 34, 8690 Alveringem
Doors open at 19h00
Free Entrance
Live On Stage @21h00 FixXxer
BBQ-sausages
Gelegenheidscafé t.v.v. RST Rallyteam FV
Piloten Roel Raecke en Sven Vanquaethem
Peugeot 205 1.9 GTI

Verslag : Hemicuda rally 2018

Alleen maar blije gezichten in het kamp van het RST Rally Team na afloop van de Hemicuda rally. Na enkele maanden hard labeur en revisie van de motor was de Peugeot 205 terug wedstrijdklaar. Na de opgave in Moorslede hadden Roel & Sven ervoor geopteerd om met de hulp van enkele bevriende mecaniciens een nieuwe motor te bouwen wegens aanhoudende oliedruk problemen. Bij het demonteren werd al snel duidelijk dat dit de enige goede beslissing was aangezien er 2 pistons en 2 segmenten gebroken waren. Met slechts enkele honderden km’s op te teller was het dus een kwestie van km’s maken en roderen van de motor. Het hoofddoel was dan ook de wedstrijd uit te rijden. Tijdens de wedstrijd werd er gelet op het toerental ifv de motor.

Dit was geen eenvoudige zaak want al vlug kwam de koersmicrobe boven. De hoge toeren werden toch zo veel als mogelijk vermeden door vlugger dan gewoon te schakelen en bij het afkomen nog meer de remmen te gebruiken ipv het remmen op de motor. Desondanks deze aangepaste rijstijl reden we toch nog mooie tijden en wonnen we op iedere kp enkele seconden. Op de eerste kp van de dag kp Kortemark realiseerden we een 89ste tijd algemeen en een 23ste tijd bij de historics. Bij de tweede passage werd dit al een 76ste tijd algemeen en een 19de tijd bij de historics.

De laatst passage realiseerden we een 63ste tijd algemeen en een 17de tijd bij de historics. Ondanks het feit dat we niet voluit zijn gegaan was er op de laatste kp van de wedstrijd, kp Koekelare, toch nog een kleine sortie in het open veld ten gevolge van een lekke band die we hadden opgelopen in de linkse bocht waar Chris Algoedt eerder die dag was afgegaan. De piloot deed teken om te vertragen en afstand te nemen waardoor we onze nota’s verwaarloosden en alsnog de bocht coupeerden en zo vol op een riooldeksel reden. Bij eerdere passages werd dit steeds mooi vermeden want stond nochtans mooi aangeduid in de nota’s. Met de hulp van het publiek en gelukkig zonder veel schade konden we dan ook vlug onze weg verderzetten richting finish.

Tegen alle verwachtingen in eindigden we op dan ook op een 68ste plaats algemeen, een 17de plaats bij de historics en wonnen we voor de tweede maal op rij onze klasse H7 in divisie 5. Een voldaan gevoel en op naar een volgend rally seizoen dat voor ons zal starten in de rallysprint te Moorslede.

Bij deze willen we al onze supporters, onze sponsors, onze familie en ons serviceteam bestaande uit Koen Decaestecker, Mathias Vandecasteele, Geert Muylle & Dirk Raecke enorm bedanken voor het vertrouwen en alle ondersteuning. Zonder jullie was dit avontuur niet mogelijk. #oneteam #teamwork #rstrallyteam

Mvg,

Sven Vanquaethem
Roel Raecke