Een terugblik op 2017

Een terugblik op 2017

Een terugblik op 2017

Het duo Roel Raecke & Sven Vanquaethem kijkt tevreden terug op hun eerste rallyseizoen. De bedoeling van het eerste seizoen was een kennismaking met de wagen en zich vooral
amuseren en de finish halen. Dit is gelukt in 3 van de 5 wedstrijden. In Moorslede begon het avontuur onder een stralende blauwe hemel. De vele supporters waren meteen van de partij. Het couperen van de vele bochten zorgde voor een gescheurde benzinetank waardoor het spannend bleef tot het einde.

Dankzij de hulp van het serviceteam alsook de helpende hand van vriend Gino Carpentier werd de finish gehaald. De tweede wedstrijd Monteberg zijn we jammer genoeg niet kunnen starten omwille van
een opmerking op ons keuringsblad. Dit was een serieuze ontgoocheling en hoort dan ook bij het leerproces van dit jonge team. Veiligheid eerst. De wagen werd dan ook onder handen genomen en zonder enige opmerking gekeurd voor de volgende wedstrijd.

De derde wedstrijd was de ORC Canal Rally waar we keer op keer onze tijden scherper stelden. De samenwerking tussen piloot en co-piloot verliep steeds vlotter en het gevoel zat goed. Dit mooie weekend werd afgesloten met een barbecue met de familie en vrienden op het servicepark. De vierde wedstrijd was de rally van Wervik waar we op kp Wervik één van onze beste kp’s ooit reden. We lieten diverse moderne wagens ver achter ons in het klassement.

Op kp Kruiseke even na het onverhard was de versnellingsbak stuk en werd er wijs beslist om rustig naar het servicepark te rijden om geen verdere schade aan de wagen te berokkenen. Een eerste opgave door mechanische pech. Ook dit maakt deel uit van de sport. Onze laatste wedstrijd was de 17 de Hemicuda rally te Koekelare die mede georganiseerd werd door onze autostal Atlantic. De eerste klassementsproef werd gereden zonder intercom en zo mocht Sven de longen uit zijn lijf roepen om Roel de nota’s over te maken.

Op de tweede klassementsproef kregen we te maken met olieproblemen waardoor de wagen vol met rook hing. De supporters hadden al het serviceteam op de hoogte gebracht van de verdachte witte rookpluim. Na de service werd dit euvel opgelost en konden ze er volop voor gaan. De tijden werden dan ook verpulvert en zo werd het seizoen afgesloten met een winst in onze klasse H7.